Outside the Huddle

Watergirl

Watergirl

Huddle

Okosodunk

2017. január 06. - Watergirl

Miután a tegnapi bejegyzés meghatározott többek közt engem is mint szurkolót, ma a blog alcímére utalva a huddle kerül terítékre.

thinking-about-how-the-first-church-did-church-and-how-differently-i-cg6zqp-clipart.jpg

Ha a focitól függetlenül fordítjuk, jelenthet többek közt szűk körű értekezletet és összehúzódást, összezsúfolódást is. Ebből talán mindenki, aki látott már meccset vagy legalább amerikai focis filmet, kitalálja, miről van szó: a játék előtti megbeszélést, mikor a csapattagok kört alkotva megbeszélik a stratégiát. Filmek esetén még némi buzdítás, és „hogy van az asszony?” is belefér (hahó, támadóidő?).

„NFL-Én” szótáram, vagyis a Bowl.hu szerint, kicsit professzionálisabban:

„a következő játék taktikájának pályán történő, az adott akcióra felküldött játékosok általi közös és gyors megbeszélése”.

patriots_huddle1.jpg

Out the huddle. Ebből maradunk mi ki.

Támadás előtt az irányító ismerteti az edzővel egyeztetett stratégiát, amit néhány szóból a csapat másik 10 tagja is megért (már, ha megtanulták a playbookot), pusztán ez alapján pillanatok alatt felállnak a játékhoz, és ha a védelem túl jól reagál, még indítás előtt módosítanak a taktikán. Zseniális, nem?

Ráadásul itt (is) szerepet kap a tegnap említett 12. ember: idegen pályán taktikát megbeszélni, miközben tízezrek üvöltenek körülötted szándékosan, hogy véletlenül se halld az irányítót… Az is zseniális.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://watergirl.blog.hu/api/trackback/id/tr5912102235
süti beállítások módosítása