Outside the Huddle

Watergirl

Watergirl

All-Pro 2016

ProPatrióták

2017. január 07. - Watergirl

Az AP (Associated Press) minden évben felkér 50 szakembert, hogy szavazzák meg az alapszakasz legjobb játékosait posztonként. Az NFL oldalán megtekinthető a teljes lista, én itt csak a Patriotsot is érintő döntésekről ejtek szót. Elfogultság ide vagy oda, az egész szezont nézve ugyanis kellett némi jóindulat, hogy ennyi New England játékos szerepeljen a legjobbak között…
0236201f1455.jpg

Csak a legelvakultabb szurkolók tagadják, hogy a Patriots 14-2-es idei alapszakaszának nem minden győztes meccsére lehetünk büszkék. A sorsolásunk a csapat történelméhez, az elmúlt évtized eredményeihez mérve viszonylag könnyű volt, de még így is előfordultak olyan mérkőzések, amikor szenvedés volt nézni a közvetítést, és csak a kedvező végeredmény – meg a visszatérő Tom Brady teljesítménye – nyugtatta meg a rajongókat.

Ennek fényében, íme a 2016-os All-Pro Patriots játékosok.

Az első számú csapatba (melynek irányítója az a Matt Ryan, aki az MVP cím legesélyesebb várományosa) egyedül Matthew Slater került be. Kétségtelen, hogy a special team kapitánya tehetséges játékos, és minden bizonnyal komoly szerepe van a Pats védelmének feltámadásában, de az az érzésem, hogy idén inkább az általános javulásnak és a hírnevének köszönheti a helyét, egyénileg nem tűnt ki annyira, mint korábban.

slater-2.jpg

A második számú csapat irányítója Tom Brady lett, ez viszont elfogultság nélkül is egyértelmű döntés. 39 évesen is élete formáját hozta, mindent megtett a csapat győzelmeiért, és kétségtelen, hogy ha a teljes szezont végigjátszotta volna, most őt várhatnánk MVP-nek – egyébként még így is esélyes.
gettyimages-505311830.jpg

Marcus Cannon right tackle képviseli azokat, akik lehetővé tették Bradynek, hogy átgondolja a döntéseit, megvédték őt, és helyet biztosítottak a szintén visszatérő Blount futásaihoz. Az offensive fal a tavalyi évhez képest dimenziót váltott, mind emlékszünk arra, amikor átlag 2,5 másodperc alatt szabadulni kellett a labdától.
cannon.jpg

A defense-be bekerült Dont’a Hightower és Devin McCourty, a tavaly még gyakran kínos, idén viszont elismerésre méltó védelemből. Mindkettőjüknek sokat köszönhet a csapat, voltak nagy pillanataik – én a csapattársaikról is nagyjából ugyanezt mondanám, hogy épp ők kerülnek be, vagy valaki más, attól függ, melyik meccseket nézzük. Ott van még Malcolm Butler, a Super Bowl sztárja, aki azóta ezerszer is bebizonyította, hogy attól az interceptiontől függetlenül is helye van a csapatban. Hármuk közül ő az a játékos, akire talán minden szurkoló egyből rábólintana.

A második special teambe az olimpián rögbijátékosként is részt vevő Nate Ebnert választották be. A speciális csapategység az egyszerű nézőtől (amilyen én is vagyok) sokkal kevesebb figyelmet kap, mint a támadók, vagy akár a védők, így ehhez kicsit nehezebb hozzászólnom. Panasz nem volt rá, „tette a dolgát”, ebben a csapatban ez a legfontosabb. Ezek szerint a ligában is.
ebner.jpg

Az All-Pro csapat lényegesen komolyabb szempontok alapján áll össze, mint a Pro Bowl, mégis jól jellemzi a szavazás komolyságát, hogy az a Rob Gronkowski is kapott szavazatot, aki a szezon felében nem játszott, míg az őt nagyszerűen helyettesítő, több TD-t is elérő Martellus Bennettet figyelmen kívül hagyták.

Ez csak egy példa a sok közül, de nyilván lehetetlen olyan listát összeállítani, ami mindenki véleményét tükrözi, ráadásul egy hónap múlva már jelentőségét veszti az egész, hiszen közeledik a Super Bowl, ahol nem számítanak az eddigi statisztikák, a korábbi teljesítmény, azt a meccset kell megnyerni, ott kell jobban játszani az ellenfélnél…

A bejegyzés trackback címe:

https://watergirl.blog.hu/api/trackback/id/tr4412106473
süti beállítások módosítása